Monday, January 12, 2009

Top-5 kuvat tähän mennessä

Sivujen nysväämisen ohellä pitänee vähän esitellä kuviakin välillä. Kaivelen taas arkistoa ensinnäkin koska uuden julkaisukelpoisen matskun tuottaminen tuntuu olevan työn ja tuskan takana, toisekseen olis kiirus tuohuta kaikenlaista muuta ja kolmanneksi koska siellä (arkistossa) on oikeastaan ihan mukavia kuvia. Samalla tämän blogin avaamisen kunniaksi voisin vähän raottaa aikaisempia tekeleitäni ikään kuin taustatietona. Alla siis viisi flickr-tilini suosituinta kuvaa. Suosion mittarina flickrin mystinen "interestingness" -algoritmi. Suositummuusalgoritmi perustuu kuvan herättämään huomioon katseluiden, kommenttien, suosikkimerkintöjen muodossa ja oletettavasti jotenkin suhteutettuna altistukseen reaktioille (exposure). Yhteenvetona voisi todeta, että paitsi vähäpukeisia ihmisiä, flick-yleisö diggaa kirkkaita värejä ja jyrkkiä kontrasteja. Jollain tapaa toivoisi mielenkiintoisuuden olevan vähän moniulotteisempi ominaisuus.

#5 - Turun tuomiokirkko


Turku cathedral in the night
Kuva otettu Vartiovuorenmäeltä heinäkuun yössä n. klo 01.

#4 Baska Voda


Baska Voda beach scenery
Kroatian lomalta maisemakuvaa. Baska Voda (pyhä vesi) on rauhallinen ja kuvankaunis lomakohde Välimeren rannalla.

#3 Halistenkoski


Grey flow - kuvassa Halistenkoski
Pitkä valotusaika keskellä päivää ja kontrasti tappiin toimii aina... Kun kohteena on virtaava vesi. Kuvassa ylivirtauspadottu Halistenkoski.

#2 Jyrki69


Jyrki 69 Down by the Laituri festarikeikalla
69 Eyes bändin vokalisti, Jyrki, Down by the Laituri -festarilavalla.

#1 Hyppy


Splash - hyppy Välimereen
Tuntematon nuorukainen hyppää Adrianmereen Baska Vodan edustalla auringonlaskun aikaan.

Follow my blog with bloglovin´

4 comments:

  1. Onpa mielettömän hienoja kuvia!

    ReplyDelete
  2. the fourth image is very nice.
    have bookmarked you in photoblogs.org

    ReplyDelete
  3. Näyttikin heti tutulta se ylempi salamakuva ja tästä arvasinkin että samoja rantoja ollaan käyty. Me tosin Makarskan rivieralla, mutta vuorinäkymät hienot näemmä molemmissa. Mulla on tuo Kroatian kuvien heitto kesken, Flickrissä ja jokunen tuotos.

    ReplyDelete